glas extra isoleren

Heel goedkoop en zeer effectief is het plaatsen van HR++ achterzetglas achter enkel of dubbel glas. Daarmee heb je in een keer triple glas of zelfs vier lagen dik glas voor een habbekrats.

HR ++ glas kun je voor 40,- per m2 kopen en dan wordt het zelfs thuisgebracht. Dat glas plakken we dan aan de binnenzijde tegen het kozijn met siliconenkit. Een paar gaatjes in het kozijn voor de ventilatie met buitenlucht en klaar is Kees. De gaatjes moet je met watjes of steenwol dichten, zodat er geen beestjes tussen het glas kunnen komen. Als het gaat om ramen met een bovenlicht zitten er meestal al voldoende kieren in om de tussenruimte te ventileren. Zie voorbeelden op onze website de Laagstraat of de Capucijnenstraat. Hier werden de ramen niet gebruikt om de woning te ventileren. 

Belangrijk voordeel is ook de geluidisolatie bij het plaatsen van extra glas!!

Zelfs oud dubbel glas met HR++ achterzetglas verhoogt de isolatiewaarde aanzienlijk. De Rc waarde van Hr++ glas is nog altijd met 0,9 m2K/W uiterst minimaal. Een dik isolerend gordijn en luiken e.d. blijft zeer de moeite waard.